مدیر گروه فناوری اطلاعات سلامت دانشکده پیراپزشکی همدان گفت: فرصتهای شغلی فارغ التحصیلان این رشته بسیار وسیع است.
به گزارش پایگاه خبری وبدا در همدان به نقل از روابط عمومی دانشکده پیراپزشکی، دکتر علی محمدپور مدیر گروه فناوری اطلاعات سلامت دانشکده پیراپزشکی همدان ضمن تبریک این هفته به تمامی فعالان عرصه فناوری اطلاعات سلامت با اشاره به اینکه در سال 1928 میلادی رشته مدارک پزشکی در آمریکا ظهور کرد، افزود: این رشته بعدها به عنوان مدیریت اطلاعات سلامت و فناوری اطلاعات سلامت تغییر نام داد.
وی تاریخچه این رشته در ایران را اینگونه عنوان کرد که از سال 1346 دورههای 6 ماهه و 1 ساله مدارک پزشکی در کشور وجود داشت اما از سال 1363 با تشکیل وزارت بهداشت مقاطع کاردانی راهاندازی شد و مقاطع دیگر شامل کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی ارشد و دکترای این رشته به مرور دانشجو پذیرش کردند و از سال 88 نام مدارک پزشکی به فناوری اطلاعات سلامت تغییر یافت و به دنبال آن دوره کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات سلامت تعریف شد و در حال حاضر این رشته در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری دانشجو میپذیرد.
دکتر محمدپور در خصوص تأسیس رشته فناوری اطلاعات سلامت در همدان با اشاره به تلاشهای انجام شده در دهه اوایل دهه 90 افزود: با توجه به اینکه در غرب کشور بسیاری از استانها این رشته را نداشتند و ضرورت ایجاد این رشته واضح و روشن بود، در نهایت با پیگیریهای انجام شده، در سال 1396 با تأسیس رشته فناوری اطلاعات سلامت در همدان موافقت شد و در مهر 1396 اولین دوره دانشجویان این رشته پذیرش شدند که در بهمن سال جاری به عنوان اولین گروه از دانشگاه همدان فارغ التحصیل خواهند شد.
وی ضمن تبریک پذیرش دانشجویان جدیدالورود در این رشته گفت: دانشجویان کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، 130 واحد درسی را در 8 ترم می گذرانند و دروس آنها در سه بخش دروس مرتبط با مراقبت بهداشتی(پزشکی)، مدیریت اطلاعات سلامت و کامپیوتر دستهبندی می شود.
مدیر گروه فناوری اطلاعات سلامت دانشکده پیراپزشکی همدان عنوان کرد: در حال حاضر 82 دانشجو در 4 دوره در مقطع کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت در دانشکده پیراپزشکی همدان مشغول تحصیل هستند .
وی با اشاره به اینکه گروه فناوری اطلاعات سلامت دانشکده پیراپزشکی همدان گروه جوان و این رشته نیز تازه تأسیس است افزود:با توسعه پذیرش دانشجو و مقاطع تحصیلی این رشته و جذب اعضای هیئت علمی قطعا این گروه آینده خوبی در غرب کشور خواهد داشت.
دکتر محمدپور به کمبود عضو هیئت علمی در گروه فناوری اطلاعات سلامت دانشگاه همدان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 2 عضو هیئت علمی در این گروه فعال هستند و در صدد جذب یک نفر عضو متعهد خدمت و اساتیدی دیگر در قالب حق التدریس جهت همکاری با گروه هستیم.
وی با اشاره به ادامه تحصیل در رشته فناوری اطلاعات سلامت گفت: دانشجویان کارشناسی این رشته می توانند در مقاطع بالاتر، رشتههای کارشناس ارشد فناوری اطلاعات سلامت و دکترای مدیریت اطلاعات سلامت و یا کارشناسی ارشد و دکترای انفورماتیک پزشکی را پیش گیرند.
مدیر گروه فناوری اطلاعات سلامت دانشکده پیراپزشکی همدان افزود. با توجه به ماهیت بین رشته ای این رشته ادامه تحصیل در رشتههای آمار حیاتی، اپیدمیولوژی، مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی نیز فراهم است و از طرفی دانشجویان میتوانند در رشتههایی که ارتباط مدرک کارشناسی در آنها ضروری نیست نیز ادامه تحصیل دهند.
وی فرصتهای شغلی فارغ التحصیلان این رشته را وسیع دانست و گفت: با توجه به ماهیت چند رشتهای بودن فناوری اطلاعات سلامت، علاوه بر واحدهای اختصاصی مرتبط با رشته چون بخش مدیریت اطلاعات سلامت در بیمارستانها بخشهای مختلف در بیمارستان شامل واحدهای بیمه، ترخیص میتواند در سایر ارگانها و نهادها مانند پزشکی قانونی، شرکتهای بیمه خدمات درمانی، شرکتهای تولیدکننده نرم افزارسیستمهای اطلاعات سلامت (بیمارستانی) و معاونتهای بهداشتی، درمان، تحقیقات دانشگاههای علوم پزشکی کشور امکان اشتغال وجود دارد.
دکتر محمدپور از دانشجویان این رشته خواست تا در دانشگاه در بخشهای مرتبط با فناوری اطلاعات سلامت طرفدار و حامی رشته خود باشند و در جهت اعتلای رشته گام بردارند و جایگاه این رشته را در دیدگاه عموم مردم نیز ارتقا دهند. /ب
